Prachtige amberkleurige dessertwijn afkomstig van het vulkanische eiland Pantelleria gelegen tussen Sicilië en Tunesië. Er wordt sinds mensenheugenis zoete wijn gemaakt van “Zibibbo,” alias muskaat van Alexandrië. De legende is dat godin Tanit Apollo verleidde met muskaatwijn afkomstig van Pantelleria. Één van deze goddelijke muskaatwijnen is de Nes Passito di Pantelleria.
Na de oogst worden de druiven in lage kistjes gelegd en start het indrogenvan 3 à 4 weken. De trossen worden om de paar dagen gekeerd om een gelijkmatige indroging te bevorderen. Na indroging heeft de druif gemiddeld 75% van zijn gewicht aan vocht verloren. Als gevolg daarvan neemt de suikerconcentratie in de druiven toe. Deze nu droge druiven worden aan de verse most toegevoegd. Na de vergisting wordt de jonge wijn gekoeld om vervolgens voor een periode van 10 maanden te rijpen in RVS tanks. Het resultaat is een elegante rijke wijn die ondanks het zoet gehalte niet plakkering overkomt. Zoete geuren van snoepachtig fruit, citrus, eucalyptus, salie en abrikoos. In de mond verrukkelijke zoet, afgewisseld met zachte zuren en een aanhoudende en fruitige afdronk.
Fles 50cl met 2 bijpassende glazen
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen