De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden uit het noorden van Verona, met de typerende kalkrijke bodem. Na de oogst worden de geselecteerde druiven ongeveer drie maanden gedroogd in speciale goed geventileerde droogkamers. Wanneer de perfecte graad van uitdroging is bereikt worden de druiven vergist in roestvrijstalen tanks en blijft daar zeker een maand. De jonge wijn wordt overgebracht naar betonnen tanks waar de appel-melkzure vergisting plaatsvindt. Dan rijpt de wijn minimaal 3 jaar op middelgrote en grote eikenhouten vaten. Hierna rijpt de wijn minstens 6 maanden verder op fles.
Het resultaat is een Amarone met een intens rode en granaatrode kleur. Aroma’s van sappig rood fruit. Een volle, zijdezachte wijn met een lange en kruidige afdronk.
Fles 75 cl 15% alc.
Foodpairing: Past bij vele rijke (pasta)gerechten, stoofschotels, stevige vleesgerechten en oude kazen.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen